Taxatie

Er zijn heel wat belanghebbenden die om verschillende redenen willen weten wat een woning waard is. U kunt daarbij denken aan een eventuele koper, uw hypotheekverstrekker, uw bank, de belastingdienst. Maar wellicht wilt u het zelf ook weten in geval van een verbouwing, een echtscheiding of een nalatenschap. Een taxatie geeft u daar antwoord op. Mijn Makelaar Vechtdal is al bijna 20 jaar zeer actief en ingewijd in het Vechtdal en weet als geen ander een woning in het Vechtdal op waarde te taxeren.

Mijn Makelaar is lid van de NVM. Ik ben een register-taxateur bij het NRVT.

Of het nu gaat om een waardebepaling, een gewone taxatie, een NWWI-taxatie of een taxatie via de Taxateurs Unie; u bent hiervoor bij mij aan het juiste adres.

Zoveel mensen, zoveel meningen.
Elke geldverstrekker of instelling kan zijn eigen norm bepalen ten aanzien van het taxatierapport. Omdat Mijn Makelaar zuiver beëdigde makelaars/ registertaxateurs kent en het model NVM taxatierapport hanteert, wordt deze door alle geldvertrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) geaccepteerd. Tevens is Mijn Makelaar aangesloten bij het NWWI en  Taxateurs Unie. De laatste 2 zijn validatie instituten en hebben als doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen inzicht in de totstandkoming van de getaxeerde waarde. Het draagt hierdoor bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Hoe werkt een taxatie precies?
Ik leg het u graag uit. Het is van belang dat ik de waarde van uw woning goed kan taxeren. De marktsituatie verschilt per plaats en regio en dat heeft invloed op de waarde van uw woning. Doordat ik al 20 jaar actief ben in het Vechtdal beschik ik niet alleen over een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van taxaties in deze regio, maar ben ik ook continu op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.
Ik vraag u altijd eerst naar het doel is van de taxatie. Vervolgens maak ik met u een afspraak om uw woning te taxeren. Legt u altijd uw eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en indien u deze heeft de bouwtekeningen van uw huis klaar.
Tijdens de taxatie let ik op de volgende zaken:
•           de staat van onderhoud
•           inhoud en verbruiksoppervlakte volgens NEN2580
•           functionele indeling
•           de constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
•           mate van isolatie en energiezuinigheid
•           verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
•           ligging en omgeving.

Teruggekomen op kantoor verricht ik een kadastraal onderzoek, beoordeel ik het bestemmingsplan en hou ik rekening met de marktsituatie in het Vechtdal. De uitkomst leg ik voor u vast in een taxatierapport.
  

Heeft u een taxatierapport nodig, bel dan 0523-271850 voor een afspraak of vul het contactformulier in.

Woning van de maand