Aankooptraject door Edwin Nijhuis

U heeft op Funda.nl een huis gezien en staat te springen om dat huis te gaan bezichtigen en wellicht te kopen. Dan adviseer ik u om mij meteen te bellen, want hoe aardig een verkopend makelaar ook voor u is en hoe zeer hij de woning ook aan u aan zal prijzen, mag u niet vergeten dat die verkopend makelaar maar 1 belang heeft en dat is u een zo hoog mogelijk aankoopbedrag te laten betalen. Zijn opdrachtgever is namelijk de verkopende partij.

Ik begeleid u graag bij een aankoop van uw woning, zodat u zich zorgen-vrij kan focussen op de sfeer, de ruimte en de omgeving. Alle zakelijke beslommeringen en technische beoordelingen over prijs, onderhoudsstaat, bouwkundige staat, fundering enz. breng ik ter plekke voor u in kaart. Ik sta daarbij altijd aan uw kant. Niet voor niets ben ik voor u Mijn Makelaar!

Om u een beeld te geven van een aankoopproces vindt u hieronder de volgende stappen.

Stap 1: woning gevonden, bezichtigingen
U heeft een woning gezien waar u op slag verliefd op bent geworden. U belt mij op en we maken samen een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging zal ik u ondersteunen bij de beoordeling van het huis. U kunt dan denken aan de visuele onderhoudsstaat, het overige aanbod in de buurt, het voorzieningenpeil enz.Stap 2: Onderzoek en onderhandelen
Heeft u uw mogelijk nieuwe woning gevonden en wilt u tot aankoop overgaan, dan ga ik voor u aanvullend onderzoek doen.  U kunt dan denken aan onderzoek op gebied van bestemmingsplannen, milieu aspecten, vereniging van eigenaren bij appartementen, bouwkundige staat enz. Vervolgens bekijk ik voor u of er in het recente verleden vergelijkbare woningen in de buurt zijn verkocht en tegen welke prijzen deze zijn verkocht. Alles dit allemaal duidelijk is, zal ik een advies geven over de hoogte van de bieding. Bent u akkoord, zal ik de onderhandelingen voor u opstarten. Dit is voor vele potentiële kopers een spannende periode. Een makelaar zal altijd het hoofd koel houden en u als een professional door dit proces leiden en de best mogelijke prijs voor u uit onderhandelen. Als de verkopers akkoord gaat met uw bieding, mag ik u feliciteren. U heeft uw nieuwe woning gekocht.   

                                                                                                                                                                                                
Stap 3: Zakelijke afwikkeling
De verkopend makelaar zal na overeenstemming over de prijs en leveringsvoorwaarden de koopovereenkomst opmaken en deze ter ondertekening aan u voorleggen. Natuurlijk zal ik voor u de (juridische)details verifiëren zodat u met een gerust hart uw handtekening kunt zetten. Vanaf het moment van ondertekening kunt u indien van toepassing uw hypotheek aanvragen en kunt u zich gaan voorbereiden op uw verhuizing.

Stap 4 Overdracht en levering
Op de dag van overdracht volgt een eindinspectie van uw nieuwe woning, waarbij u als koper en de verkoper gezamenlijk beoordelen of de woning wordt geleverd zoals afgesproken en worden de meterstanden genoteerd. Daarna rijden we naar de notaris en vinden de officiële handelingen plaats en draagt de verkoper de sleutels aan u over. Vanaf dat moment bent u de trotse bezitter van de nieuwe woning.


 
Wilt u ook gebruik van onze expertise bij aankoop, bel dan 0523-271850 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. 

Woning van de maand